Tips när du ska anlita ett byggföretag i Mockfjärd (Dalarnas län)

Det finns en mängd saker att tänka på innan du anlitar ett byggföretag i Mockfjärd för att du ska få en bra upplevelse och ett bra slutresultat. Oavsett vilken typ av projekt det handlar om är det viktigt att du har klart för dig vad som ska göras och vilken typ av hantverkare du behöver. Det är också viktigt att du väljer ett bra företag som kan ge dig goda referenser från tidiga kunder, så att du kan känna dig trygg med att anlita dem. Andra tips vi kommer ta upp i vår artikel är följande:

  • Hur du planerar ditt projekt på ett bra sätt
  • Information om offerter
  • Skriva avtal


Planera ditt projekt väl och be om detaljerad offert

Det är som sagt viktigt att du planerar ditt projekt, oavsett om det handlar om altanbygge, köksrenovering eller fasadbyte. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga kan du ta hjälp av en byggfirma Mockfjärd i Dalarna även med planeringen. Många gör hembesök för att se hur förutsättningarna är och kan sedan ge en mer rättvisande offert. Ett tips från oss är att du ber om en detaljerad offert då det visar dig hur mycket företaget tar betalt för de olika delarna av arbetet, så som arbetskostnad, materialkostnad och transportkostnader.

Snickare Mockfjärd hjälper dig med ROT-avdraget

Om du ska utnyttja ROT-avdraget är det viktigt att du har koll på delen som är arbetskostnad, då avdraget bara gäller för just arbetskostnaden. Du måste också kolla upp att företaget har F-skattsedel, då de annars inte är ett seriöst företag. Seriösa företag ordnar ansökan om ROT-avdraget åt dig så att du på fakturan får priset efter att avdraget har gjorts. Det gör det enkelt för dig att få koll på hur mycket ditt projekt kommer att kosta. Be även gärna om en tidsplan för att du ska kunna ha koll på hur lång tid projektet kommer ta. Läs mer om ROT-avdraget på skatteverkets hemsida HÄR.

Kontrollera referenser och skriv avtal

Du ska aldrig vara rädd för att be ett byggföretag om referenser och du ska inte heller tveka över att kontakta personerna de ger som referens. Som kund ska du känna dig trygg med det företag du anlitar. Genom att be om referenser från kunder som tidigare fått liknande projekt utförda av företaget kan du dels se hur resultatet blivit och dels höra vilka upplevelser den tidigare kunden fick av företaget. Det handlar inte bara om att få ett bra pris, det är viktigt att ni trivs tillsammans och att arbetet utförs väl.

Viktigt att skriva avtal innan snickararbetet påbörjas

Innan arbetet påbörjas ska du alltid be om ett skriftligt avtal, samt läsa igenom det noggrant innan du skriver på. I avtalet ska saker som beräknad tid, prisuppgift och annan viktig information anges. Allt som ska ingå i projektet ska stå omnämnt i avtalet, på så sätt har du underlag om du inte skulle bli nöjd med någonting. Det spelar ingen roll om det handlar om ett litet eller stort projekt, kundnöjdheten ska alltid vara av största vikt för ett företag då de utan sina kunder inte har något arbete att utföra.

Vi på Snickare Mockfjärd hjälper dig gärna

Vi på Snickare Mockfjärd arbetar med byggprojekt i Dalarnas län och vi står gärna till din tjänst. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök och offerter där vi detaljerat beskriver vad som ingår och vad priset kommer att bli. Vårt företag har bra referenser och många nöjda kunder i hela Dalarna. Du kontaktar oss enkelt via vårt kontaktformulär här på hemsidan så återkommer vi till dig så snart som möjligt. Vi kan hjälpa dig med ombyggnationer, takrenovering, köksrenovering och andra snickeriprojekt. Alla våra anställda har gedigen erfarenhet och rätt utbildningar för att utföra välgjorda projekt.

Kontakta oss på Mockfjärds Bygg

Är du intresserad av att ta hjälp av vår byggfirma i Mockfjärd? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just dig!