Snickare i Mockfjärd förklarar vad som gäller för ROT-avdrag vid ombyggnation.

Planerar du en ombyggnation? Då har du goda chanser att få ta del av ROT-avdraget, som minskar dina kostnader för projektet betydligt. Här förklarar våra erfarna snickare i Mockfjärd allt du behöver veta för att ta del av ROT-avdraget!

Ska du anlita snickare i Mockfjärd för att göra en ombyggnation på eller i anslutning till din fastighet? Då kan du minska dina kostnader rejält genom att använda dig av ROT-avdraget. Här går vi igenom allt du behöver veta om hur ROT-avdraget fungerar!

Vad är ROT-avdrag och hur fungerar det?

ROT är en akronym för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad. ROT-avdraget är en skattereduktion som gör att du i egenskap av privatperson får göra ett avdrag på 30 % av arbetskostnaderna när du anlitar ett företag för denna typ av tjänster. Just arbetskostnaden är vanligen en stor del av totalsumman när du anlitar en byggfirma för exempelvis ombyggnation. 

Så nyttjar du ROT-avdraget när du anlitar snickare i Mockfjärd

När du anlitar en professionell snickare i Mockfjärd är det byggföretaget som drar av rätt del av arbetskostnaden direkt på din faktura. Du som kund behöver alltså inte göra någonting för att ta del av ROT-avdraget, utan det är byggföretaget som sköter kontakterna med Skatteverket och begär in resterande del av ersättningen.


Vilka regler gäller för att få ROT-avdrag när jag anlitar en snickare i Mockfjärd?

 Det finns ett antal villkor som behöver uppfyllas för att få göra ROT-avdrag när du anlitar en snickare i Mockfjärd:

  • Du anlitar byggföretaget i egenskap av privatperson.
  • Du ska äga och minst delvis bo i fastigheten under den period arbetet utförs.
  • Två personer kan dela på ROT-avdraget under förutsättningen att båda är ägare till fastigheten. Förslagsvis görs då två fakturor där det noteras hur stor del av ROT båda parter ska få ut.
  • Fastigheten ska vara minst 5 år gammal. ROT gäller alltså inte för nybyggen. Undantag från denna regel kan dock göras om du planerar att återställa en fastighet till ursprungligt skick. 
  • Du ska ha blivit fakturerad för arbetet och/eller ha haft utgiften för arbetet.
  • Om arbetet utförs i Sverige behöver den byggfirma du anlitar vara godkänd för F-skatt.
  • Du ska vara minst 18 år vid beskattningsårets utgång.
  • Du behöver betala tillräckligt med skatt för att kunna göra RUT-avdrag.
  • Du behöver ha ROT-avdrag kvar att nyttja. ROT-avdraget omfattar i dagsläget maximalt tjänster till ett värde av 50 000 kronor per person och taxeringsår.

Anlita våra skickliga snickare i Mockfjärd

Letar du efter en duktig snickare i Mockfjärd som kan hjälpa dig med ditt projekt? Då är du varmt välkommen att kontakta oss! Vi berättar gladeligen mer om oss och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Givetvis är vi godkända för F-skatt och ser till att du får göra ROT-avdrag för din ombyggnation!

Kontakta oss på Mockfjärds Bygg

Är du intresserad av att ta hjälp av vår byggfirma i Mockfjärd? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just dig!