Tips när du ska anlita en snickare i Mockfjärd

Behöver du hjälp av en snickare i Dalarnas län, eller närmare bestämt Mockfjärd? Då vill vi ge dig en del tips att tänka på innan du kontaktar ett företag. Det är viktigt att du får en så bra upplevelse som möjligt oavsett om det handlar om renovering, ombyggnad eller nybyggnation. Erfarna snickare kan hjälpa dig med allt från att renovera köket till att bygga en ny altan. Du ska alltid kontrollera att företaget du anlitar har en F-skattsedel samt att de har behörighet att genomföra det arbete du vill ha gjort. Kontrollera också att de:

  • Har rätt försäkringar
  • Är skuldfria och utan betalningsanmärkningar


Planering av ditt bygg eller snickararbete

Innan du kontaktar en hantverkare är det klokt att ha tänkt igenom vad det är du vill ha gjort och hur du vill att slutresultatet ska se ut. En del snickare kan hjälpa dig redan från planeringsstadiet men det är ändå bra att ha tänkt ut en del redan innan. Du kan till exempel fundera över vilka material du vill använda, tänk dock på att det material du vill ha kanske inte passar för ändamålet. När du väljer snickare är det klokt att välja en som gör hembesök då det hjälper till med planeringen.

Sätt en budget på ditt kommande projekt

Det är också viktigt att du har en budget så att du vet hur mycket pengar du har att röra dig med. Det kan också hjälpa snickaren med planeringen då han har större koll på vilka olika kostnader som finns. När du begär offert från hantverkaren ska du vara noggrann med att be om en detaljerad offert, där du kan se kostnaden för varje del av arbetet så som arbetskostnad, materialkostnad samt transportkostnader. Tänk på att du kan utnyttja ROT-avdrag på arbetskostnaden, vilket ger dig 30 procent i avdrag. En professionell hantverkare vet allt om det.

Skriftligt avtal

När ni är klara med planeringen och har kommit fram till vad som ska göras ska du alltid begära ett skriftligt avtal. Där ska bland annat pris och tidsplan framgå så att du har det på papper. Det är klokt att anlita ett byggföretag Mockfjärd som erbjuder sina tjänster till fast pris så att du kan känna dig trygg. Med ett skriftligt avtal minskar risken för eventuella missförstånd och det är en trygghet såväl för dig som konsument som för hantverkaren. Läs alltid igenom avtalet noggrant innan du skriver under det.

Referenser och omdömen från tidigare projekt

Ett annat hjälpsamt tips vi har att ge dig är att kolla upp referenser och omdömen om hantverkaren. Ett seriöst byggföretag har ingenting emot att lämna uppgifter om tidigare arbeten och visa före- och efterbilder. Tänk inte bara på priset för hantverkare, utan det viktiga är att arbetet är högkvalitativt och utförs av erfarna hantverkare som du trivs med. Tänk också på att en renovering eller ombyggnad kan ta ett tag så personkemin är viktig för att din vardag ska fungera. Därför är det också alltid klokt att träffas personligen innan avtalet skrivs.

Vi erbjuder högkvalitativa snickeritjänster

Om du är ute efter högkvalitativa snickeritjänster i Dalarnas län, med Mockfjärd som centrum, kan du kontakta oss på Snickare Mockfjärd. Vi är kunniga inom alla typer av snickeriarbeten och erbjuder alltid kostnadsfria hembesök och offert. Våra referenser är många så att du kan känna dig trygg. Du kan enkelt kontakta oss via vårt kontaktformulär på hemsidan så bokar vi in ett hembesök där vi kan se vad du behöver hjälp med och påbörja projektplaneringen. Vi ger gärna råd och tips inför en stundande renovering eller nybyggnation oavsett om det är ett stort eller litet projekt.

Kontakta oss på Mockfjärds Bygg

Är du intresserad av att ta hjälp av vår byggfirma i Mockfjärd? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just dig!