Vårt byggföretag tipsar om vad du ska tänka på inför ditt takbyte i Mockfjärd

Planerar du att göra ett takbyte på din fastighet? Grattis till ett bra val som innebär många fördelar! Här går våra erfarna medarbetare på vårt byggföretag i Mockfjärd igenom vad du behöver tänka på för ett lyckat slutresultat när du byter tak!

Det finns många fördelar med att göra ett takbyte: Ett fräscht tak höjer värdet på din fastighet och leder dessutom ofta till rejäla energibesparingar, men framförallt slipper du oroa dig över besvärliga och kostsamma läckage och fuktskador!

 

5 tips inför takbytet från vårt byggföretag i Mockfjärd

Alla husägare vill givetvis vara helt säkra på att hustaket håller tätt. Ett takbyte är ett stort och viktigt projekt och det finns en hel del saker som du behöver ta ställning till. Här kommer fem matnyttiga tips och råd inför takbytet från vårt erfarna byggföretag i Mockfjärd!

 

 1. Var ute i god tid
  Ett gott råd är att inte vänta för länge med ett takbyte. Vänta alltså inte tills ditt tak redan börjat läcka! Ett läckande tak kommer att medföra problem med fukt – något som i sin tur kan orsaka mögel och skador på fastigheten.
 2. Välj rätt typ av tak
  Vanligen väljer man att byta till samma typ av takbeläggning som den befintliga. Det kan ibland finnas en poäng med att byta typ av tak men då gäller det att kontrollera att taket passar för en ny typ av beläggning. Man behöver då bland annat tänka på materialets vikt samt vilken lutning taket har. Förutom detta behöver du också ta ställning till om undertaket behöver bytas ut i samband med takbytet. Fundera också på om det är värt att installera solpanel på taket, den investeringen kan minska dina energikostnader rejält.
   
  Känner du dig osäker på vilket tak du ska välja kan du rådgöra med din byggfirma i Mockfjärd. Våra professionella snickare i Mockfjärd finns givetvis till hands om du vill bolla tankar och idéer och få tips och råd kring vilket tak du ska välja. 
 3. Tänk ekonomiskt
  Eftersom ett takbyte är ett stort arbete som kostar mycket pengar är det viktigt att tänka efter noga innan du påbörjar ditt projekt. Du ska ju bli nöjd med slutresultatet! Det är dumt att snåla i det här fallet, sätt istället kvaliteten på takarbetet i första hand. Ditt nya tak ska ligga tryggt och säkert och hålla länge! Att lägga tak på rätt sätt är en svår konst och är du det minsta osäker ska du definitivt anlita professionella hantverkare. 
 4. Välj rätt byggföretag
  Du ska känna dig trygg med det byggföretag du väljer! Vår byggfirma i Mockfjärd tar oss gärna an ditt takbyte. Våra takläggare är professionella, engagerade, serviceinriktade och har lång erfarenhet inom branschen. Kontakta oss så berättar vi mer om oss och hur vi kan hjälpa just dig på bästa sätt! 
 5. Sänk kostnaden för att anlita en byggfirma i Mockfjärd
  Kom ihåg att du har rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden. ROT-avdraget är en skattesubvention som innebär att din kostnad för arbetet med takbytet reduceras med hela 30%. När du anlitar vårt byggföretag i Mockfjärd ser vi givetvis till att dra av ROT-avdraget direkt på din faktura när du anlitar oss i egenskap av privatperson.

Kontakta oss på Mockfjärds Bygg

Är du intresserad av att ta hjälp av vår byggfirma i Mockfjärd? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just dig!