Tips för att ge ditt hem en nyrenoverad känsla - från snickare i Mockfjärd!

Många bostadsägare drömmer om att piffa till sin bostad, det kan vara allt från att fräscha upp vardagsrummet till att skapa fler rum. Villaägare funderar ofta på att bygga altan, terrass eller ett trädäck. Men flera undrar var de ska börja, vad som är modernt och hur arbetet går till. Den här artikeln är skriven för dig som funderar på att renovera om och letar efter inspiration. Oavsett om du ska renovera själv eller tar kontakt med oss finns de saker du bör tänka igenom, se lista nedan.

  • Kontrollera ifall just din renovering kräver bygglov, det gör du enkelt via din kommun
  • Se till att räkna rätt på material och utrustning samt eventuella hantverkskostnader
  • Se efter vart du kan ha avfallszon/container
  • Dubbelkolla så du har transport till både material och avfall
  • Var kreativ och leta efter inspiration, ta gärna kontakt med konstruktörer, hantverkare, designers och målare innan du påbörjar ett projekt


Inspiration till din inomhusrenovering

Enskilda rum som vardagsrum och sovrum kan enkelt piffas till med ordentliga lister och stuckatur. Fina avslut på väggar och tak ger tyngd till rummet och kan skapa en illusion om att rummet ser större ut. Bra golv i samband med rätt golvsocklar kan också ge ett vackert helhetsintryck till rummet. När det kommer till kök behöver du ofta ett slitstarkt golv, satsa då på linoleum eller klinkers. Linoleumgolv kan för övrigt efterlikna de flesta material som parkett, furu, kakel och klinker.

Snickare Mockfjärd anpassar renoveringsarbetet efter dina behov och önskemål

Oavsett vardagsrum eller kök kan en öppen spis ge ett helt nytt liv till ditt hem. Om du saknar skorsten går det även att installera en skorstensfri kamin. Det är konventionellt att sätta färg på väggarna vid renovering. Tänk då utanför boxen, använd gärna material som märks. Gammaldags mönster på tapeterna och handtryckta tapeter är ett fantastiskt sätt att få fram en retrokänsla i rummet. Sidentapeter skapar istället känslan av lyx, det gör även träpaneler inomhus. Tänk på att välja väggarnas utseende utifrån användning och eventuella föremål som tavlor.

Inspiration utomhus

Om du har villa tänker du möjligen istället på fasad och gård. Träfärgad eller vit liggande panel är modernt i dagens läge. Vindskivor, foder och husknutar byts i samband med panel, passa då på att kombinera färger. Att systemmåla är ett mindre kostsamt sätt att få fram en nyrenoverad känsla av huset. Tänk dock på att även målning kan kräva bygglov. Lägg gärna om taket och sätt nya glansiga stuprör, detta skapar ett förvånansvärt starkt första intryck av huset och är relativt prisvärt.

Investera i ett nytt trädäck eller altan med hjälp av våra snickare i Mockfjärd

Om du ska slå till stort kan du investera i ett nytt trädäck eller altan. Tryckimpregnerat trä har en klassisk färg, kontrollera dock ifall den passar i samband med just ditt hus. Det går alltid att impregnera träet med mörkare nyanser i efterhand. Komposit är ett annat alternativ som precis som linoleumgolv kan efterlikna fler färger och material, dessutom är det underhållsfritt och väldigt hållbart. Kontakta gärna en byggmästare eller en konstruktör om du känner dig osäker, detta är viktigt vid större renoveringar. De hjälper gärna till med frågor som exempelvis bygglov.

Avslut och kontakt

Om du håller koll på alla regler som bygglov, arbetsmiljö och våtrumsbestämmelser så kommer du att få ett riktigt bra slutresultat. Kom också ihåg att göra plats för avfall vid större renoveringar som tak och fasad. Även inomhus kan det bli mycket skräp, använd då rätt redskap och skyddsutrustning. Tänk också på att räkna material rätt så att renoveringen flyter på maximalt och leveransen kommer i tid. Om du behöver mer inspiration eller har behov av hantverk får du gärna kontakta ossSnickare Mockfjärd här på vår hemsida.

Kontakta oss på Mockfjärds Bygg

Är du intresserad av att ta hjälp av vår byggfirma i Mockfjärd? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just dig!